Salvador Molins Escudé

Salvador Molins Escudé

Casat i  pare. Estudis: Batxillerat SuperiorProfessió: Impressor, copister i venedor.


Compromís:

Catalunya-Països Catalans, Pensament nacional, Constitucions Catalanes, independència, escriure. 
Afició: Interès per documentals sobre l’Univers. Pel·lícules de Ciència Ficció i pel·lícules Romàntiques.
Activitat política: 
L’any 1999 comença escriure i participa directament en l’Associació Independentista “Som 10 milions”, amb aquesta associació, amb Blanca Serra, Teo Vidal de Catalunya Nord, Bilveny, Guilera i Francsc Gironés entre altres intenten crear l’Assemblea dels Països Catalans. L’any 2000 junt amb altres berguedans creen un grup independentista que ben aviat prendrà el nom de Berguedans per a la Independència de Catalunya (BIC), grup berguedà que l’any 2004 fa el seu salt a tota la Nació participant directament en la fundació de l’Associació Catalunya Acció (CA) de la qual forma part, organització política per portar Catalunya a la Independència.

El 9 de novembre del 2004 amb el BIC i CA organitzen a Berga la primera conferència de tot Catalunya sobre l’espoliació espanyola de tots els Països Catalans, tota la nació, destapant visiblement el dèficit fiscal, el títol  “La magnitud del desastre … No Pagarem!”

Des de finals del  2004 fins el  2011,  junt amb el BIC  i en estreta col·laboració amb Catalunya Acció anava a les fires de Berga, Solsona, Manresa i Puigcerdà promovent un nou paradigma: La Independència de Catalunya és possible i només depèn de nosaltres, i destapant i denunciant el robatori espanyol i la complicitat dels polítics catalans. Al llarg d’aquests anys he estat considerat Conseller de Catalunya Acció.

El 2014 participa en la Fundació del Partit Polítc “UPDIC” Units per a Declarar la Independència Catalana, junt al fundador Jordi Fornas amb dos objectius, anar a les darreres eleccions europees i promoure la DUI catalana a semblança de la DUI de Kossovo per portar-la al Tribunal de Dret Internacional de La Haia. Actualment sóc membre de l’UPDIC.

 En les darreres eleccions municipals del 2015, Salvador Molins es presenta a Berga com alcaldable pel  Partit Solidaritat Catalana per a la Independència. Altres membres del BIC l’acompanyen.  

Als finals del 2017 el BIC sota la seva direcció pren les característiques de CDR i al final del 2018 pren les característiques de petit Consell local de la República.

Actualment ostenta el càrrec de vocal del Consell Local de la República, de Berga, Consell recentment creat que forma part del Programa Pilot de creació d’aquestes primeres institucions de la naixent República.

Aquest 2019 fa costat a l’opció de Primàries representada per Berga Decidim. La seva darrera proposta és la constitució de coalicions de fet en els temes directament independentistes, entre les forces republicanes de cada consistori en el nou estadi que comença aquest 2019 després del dia 26M als Ajuntaments de Catalunya, estadi d’edificació de la República i elaboració del seu Procés Constituent.

Són seves les frases i expressions (i algunes d’elles s’han generalitzat) “Estat Català Independent” “República Catalana Independent” “Consells Locals de la República Catalana Independent”. “Consell General, referit al Consell de Waterloo. És contínua la seva lluita per la DUI. És una seva màxima “La Nació plena, la Llengua catalana, l’Estat independent i la Constitució Catalana com la de l’Havana, breu.clara, potent i urgent”  i també ho és la més recent immediatament després del 1r d’octubre:    “Reafirmem el 1r d’octubre, Completem la DUI catalana del 27 d’octubre del 2017”

Està compromès políticament des de la xarxa en la defensa de la Llengua “Restitució de la Llengua Catalana” com a primer valor de la Nació i en el seu caràcter d’única llengua oficial del nou estat independent. 

És seva l’adjectivació del “Procés” com a “Procés de Recuperació de la set vegades secular independència dels catalans”. 

És seva l’expressió “Judicis del Divorci entre Catalunya i Espanya” referint-se al Judici i judicis de la Vergonya.

Escampa contínuament, des del 2004 fins avui mateix, totes aquestes idees en milers d’articles d’opinió quasi diaris per Facebook, correu electrònic, Google, Twitter i els Blogs del BIC,  Empordà Acció, Catalonia Next State in Europe. 

Col·labora amb el que pot amb companys independentistes i amb el CDR. Assisteix i respecta profundament l’ANC i els seus membres, els militants dels Llaços Grocs, la plantada diària amb el Cant dels Ocells en defensa dels presos. exiliats i demés imputats catalans.